referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Ciresarii Vol III - Constantin Chirita

Categoria: Referat Romana

Descriere:

Este din nou vacanţa de vară.Toţi copiii sunt fericiţi fiindcă vacanţa mare a sosit.Fiecare cireşar este la casa lui.Verişoara lui Dan,Ioana i-a invitat pe cireşari să-şi petreacă vacanţa la bunica ei.Singurul bucuros de acestă propunere era Tic.Ceilalţi cireşari nici nu voiau să audă de această propunere...

Varianta Printabila 


1 CIREŞARII
ROATA NOROCULUI
DE CONSTANTIN CHIRIŢĂ


             Este din nou vacanţa de vară.Toţi copiii sunt fericiţi fiindcă vacanţa mare a sosit.Fiecare cireşar este la casa lui.Verişoara lui Dan,Ioana i-a invitat pe cireşari să-şi petreacă vacanţa la bunica ei.Singurul bucuros de acestă propunere era Tic.Ceilalţi cireşari nici nu voiau să audă de această propunere.
              Maria trebuie să vină şi ea la bunica Ioanei deoarece nu poate să-l lase singur pe frăţiorul ei,Tic,ntr-un oraş străin fiindcă băiatul se poate pierde sau i se poate ntmpla ceva.
              Cei trei cireşari mpreună cu verişoara lui Dan,Ioana au plecat spre oraşul „D” care era foarte renumit pentru blciul său care se ţine o dată pe an. Acolo,cireşarii au ntlnit-o pe bunica Ioanei care era foarte severă,ca o profesoară.Copiii trebuie să fie prezenţi la ora fixă la masă.Dacă nu vor fi prezenţi ei vor fi certaţi de bunica Ioanei.
               Prima zi,cireşarii au plecat mpreună cu Ioana la renumitul blci.Acolo ei au văzut tot felul de culori şi de lumini.Tic s-a ataşat foarte mult de un joc numit „Roata norocului” unde trebuie mpinsă o şipcă.La orice număr la care se opreşte şipca este un premiu.Tic a tras de foarte multe ori dar nu a cştigat dect lulele negăurite şi iepuraşi din gips.El şi-a dat seama că proprietarul „Roţii norocului” trişează.
               A doua zi,bunica Ioanei i-a dus pe copii la muzeul din oraş.Tic s-a despărţit de ceilalţi şi s-a dus ntr-o ncăpere unde a văzut nişte statui foarte valoroase numite „tanagrale”.Bunica Ioanei,Ioana şi cireşarii nu au mai putut vedea tanagralele deoarece acestea au fost furate.Cei trei cireşari se confruntau din nou cu o aventură.Ei i-au chemat şi pe ceilalţi cireşari: Victor,Ionel,Lucia şi Ursu.
               Tic le-a arătat tuturor cireşarilor blciul din oraş.Unii dintre copii au şi jucat la „Roata norocului” dar n-au cştigat nimic deosebit.Tic vrea cu orice preţ statuia lui Fradaburidi.Copilul şi-a făcut un plan ca să fure statuia dar n-a spus nimănui.
                n timp ce se plimba prin parc,Tic a văzut ntr-o grădină ceva strălucitor,dar nu erau dect nişte cărămizi şi o păpuşă.ntr-o zi,cireşarii s-au dus la circ unde au cunoscut un tnăr atlet.Un echilibrist pe nume Torenzo l-a provocat pe Ursu la luptă.Ursu a acceptat provocarea şi l-a nvins cu greu pe Torenzo.
                ntr-o zi,cireşarii au aflat şmecheria pe care o folosea proprietarul „Roţii norocului”.Ei trebuiau să ntoarcă cuiele de pe şipcă n sens opus.Victor
i-a oferit acest serviciu lui Ursu.Tic era foarte fericit fiindcă putea cştiga statuia lui Fradaburidi pe drept.
              A doua zi cireşarii s-au dus n blci,iar Ursu a ntors foarte rapid cuiele n sens opus.Cireşarii au nceput să joace la „Roata norocului” şi au cştigat  premii  foarte frumoase şi scumpe.Proprietarul „Roţii norocului” era foarte nervos fiindcă cireşarii au cştigat toate premiile de valoare.
              Tic era foarte mhnit deoarece nu a putut cştiga statuia lui Fradaburidi. Copilul a furat statuia cu ajutorul unui lasou.Fiind foarte inteligent,Victor a doscoperit n ultimul moment unde se găseau tanagralele.Ele erau chiar n premile cştigate de cireşari.Astfel enigma tanagralelor a fost descoperită. Volumul al III-lea                   
 

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica