referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Cartea, importanta si semnificatia in viata omului

Categoria: Referat Romana

Descriere:

Cartea este în viÅ£a noastră un element central al creării unui psihic sănătos a unei culturi generale ,este sprijinul în cazul unei decăderi nervoase , este uneori ceva mai mult decât un profesor deoarece cu ajutorul ei putem să descoperim lucruri noi."Cartea, importanta si semnificatia in viata omului"...

Varianta Printabila 


1                     Cartea – importanţa şi semnificaţa in viaţa omului

Cartea este n viţa noastră un element central al creării unui psihic sănătos a unei culturi generale ,este sprijinul n cazul unei decăderi nervoase , este uneori ceva mai mult dect un profesor   deoarece cu ajutorul ei putem să descoperim lucruri noi.
    Ea ne face să fim mai buni ,ne ajută să trecem mai uşor peste greutăţile vieţii (iar acestea sunt numeroase),intr-un cuvnt ne ntăreşte.
    Cartea este un mod de comunicare şi reprezintă o ordonare a cuvintelor la formele lor cele mai expresive.A scrie este o artă deoarece trebuie să ai dar pentru a putea să realizezi ceva de calitate.Trebuie să ştii să mpletuceşti să aranjeti cuvintele n aşa fel nct cititorul să fie atras de ceea ce citeşte ,si să aibă posibilitatea să nveţe ceva  din conţinutul lecturii.Sentimentele pot fi exprimate prin cuvinte dar nu oricare dintre ele ci doar acelea ce provin din inimă şi care sunt una şi una cu ceea ce simte autorul.
    Nu se poate realiza un fel de “tablă a lui Pitagora” care să ne inveţe să potrivim cuvintele, să scriem.Scrisul se nvaţa din practică din citirea operelor de mare valoare ale naintaşilor noştri.
    Preocuparea exprimării n acest mod este realizată ncă din cele mai vechi timpuri sub mai multe forme n funcţie de perioada pe care o traversau.La nceput se scria pe pereţii peşterilor ,pe tăbliţe de lut ,de lemn,fildeş,bronz,,pe papirus.
    Cartea este un sprijin .Ea ne ajută să nţelegem şi să pătrundem n tainele lumii ,a universului. n filele ei putem descoperi sfaturi, putem culege nţelepciune ,ne putem “adăposti” de gurile rele.
    O carte bună este o mngiere deoarece ne alină ,ne atrage cu ajutorul subiectelor ei şi ne face să iutăm de viaţa cotidiană.
    Cartea mai este un ndemn pentru că citind o carte este un ndemn de a citi altele ,astfel reuşim să găsim răspunsuri la ntrebările noastre.Cartea “ne face să trăim nafara de minciună,nedreptate şi prejudecăţi”(M.Sadoveanu). Aceste vorbe ale unui mare scriitor al ţării noastre ne atrage atenţia asupra unei mai calităţi a cărţii adica puterea de influenţare puterea de a ne transpune ntr-o altă lume  o lume a fantasticului .
    Toţi acei care au acces la o bibliotecă vor fi cu mult mai puternic sufleteste, psihic .Acestia sunt cei care vor putea nfriunta  mai uşor viaţa cei care vor avea un vocabular adecvat .
Cărţile sunt cele care scot la iveală din noi ce e mai bun.Ele pot sa descopere adevaraţi genii care pot ajuta la ndreptarea viitorului unei ţări ntregi.
Cinstirea cere I se cuvine cărtii este ca şi cinstirea atribuită Evangheliei şi Bibliei deoarece este ceea ce avem nevoie ,este ceea ce ne ajută mai mult dect ne putem imagina.
Ea este o grupare a cuvintelor a cuvintelor ,cuvintele fiind rostite fiecare cu altă inimă deci cartea infăţişează inima n diferite posturi.

O carte este o provocare pt. fiecate dintre noi .
Nu trebuie dect să profităm de aceeastă imensă comoară ,să nvăţăm să preţuim.      
 

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica