referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Pulberile, Pulveres

Categoria: Referat Medicina

Descriere:

Dozele necesare sunt de circa 50 ml/kg corp in deshidratarea usoara (gradul I) si 80ml/kg corp in deshidratarea medie(gradul II).cantitatea se administreaza in decurs de 4ore (la copii cu lingurita sau la inceput cu pipeta)...

Varianta Printabila 


1


`
REFERATTEMA:PULBERILE – PULVERES
INTOCMIT


I1.PULBERILE – PULVERESIn conformitate cu definitia data de FR X editia 1993 - ,,pulberile sunt preparate farmaceutice solide alcatuite din particule uniforme ale uneia sau mai multor substante active, asociate sau nu cu substante auxiliare;sunt folosite ca atare sau divizate in doze unitare’’.
Pulberile – in conformitate cu Suplimentul 2004, FR X, sunt forme farmaceutice solide, constituiti din una sau mai multe substante active, cu sau fara adaos de excipient sau substante auxiliare, in general sub forma de particule solide, libere, uscate, cu un anumit grad de finete, sunt destinate administrarii orale ( intern) sau aplicatii cutanate (extern), conditionate ca preparate unidoza sau multidoza intr-un recipient adecvat conservarii si administrarii.Ca substante auxiliare pot contine diferite substante ca: coloranti, diluanti, corectori de gust si miros, respectiv aromatizanti autorizati.


I2.CLASIFICAREA PULBERILOR : se poate face dupa diferite criterii:

I2a.Dupa compozitia lor: pulberi simple, alcatuite dintr-o singura substanta medicamentoasa si pulberi compuse, constituite din doua sau mai multe substante medicamentoase.

I2b.Dupa modul de administrare: pulberi de uz intern, care se administreaza pe cale bucala si pulberi de uz extern care se aplica pe piele si mucoase.

I2c.Dupa modul de formulare: pulberi nedivizate si pulberi divizate in doze determinate.

I2d.Dupa gradul de finete: pulberi groscioare (pulvis grossus), care trec prin sitele IV – V, pulberi  fine ( pulvis subtilis) care trec prin sita VI, pulberi foarte fine ( pulvis subtillissimus) care trec prin sita VII, pulberi extrafine (pulvis mpalpabilis) care trec prin site speciale.

I2e.Dupa natura prescriptiei: pulberi oficinale, pulberi magistrale si produse farmaceutice industriale.

I2f.Dupa origine: pulberi minerale, pulberi vegetale , pulberi de natura animala si pulberi produsi de sinteza.

I2b.PULBERI DE UZ INTERN: (exemple)

SARE FARA SODIU
Combinatii

Prezentare farmaceutica:pulbere continand clorura de potasiu 55,50 g, clorura de amoniu 20,50g, clorurade calciu 0,27g, citrat de magneziu 2g, acid citric 1g, amidon la 100g(flacon cu 50g).
Actiune terapeutica:aport electrolitic echilibrat cu excluderea ionilor de sodiu.
Indicatii: afectiuni insotite de retentie hidrosalina, edeme, stari de hipokaliemie provocate prin diuretice.
Mod de administrare:se adauga alimentelor in locul sarii de bucatarie.
Contraindicatii:boala Addison, prudenta in insuficienta renala si in insuficienta cardiaca.Nu se asociaza cu diuretice antialdosteronice(spironolactona, triamteren, amilorid).
Producator:Meduman, Chimopar

SARURI PENTRU REHIDRATARE ORALA
Combinatii

Prezentare farmaceutica:pulbere continand glucoza monohidrat 11,25g(corespunzator la 10g glucoza anhidra), clorura de sodiu 1,75g, bicarbonat de sodiu 1,25g si clorura de potasiu 0,75g(cutie cu 30 plicuri a 15g)
Actiune terapeutica, indicatii si mod de administrare:solutia obtinuta dupa dizolvarea a 30g pulbere(2 plicuri )in 1000 ml apa potabila sau ceai de menta contine 111 mmol glucoza, 90mmol Na, 80 mmol Cl, 30 mmol HCO si 20 mmol K.Ingerata substituie pierderea de apa si saruri la bolnavii cu diaree acuta infectioasa, fiind utila pentru corectarea starilor de deshidratare si dezechilibru electrolitic.Dozele necesare sunt de circa 50 ml/kg corp in deshidratarea usoara (gradul I) si 80ml/kg corp in deshidratarea medie(gradul II).cantitatea se administreaza in decurs de 4ore (la copii cu lingurita sau la inceput cu pipeta).
Reactii adverse:rareori varsaturi (se repeta administrarea); uneori intoleranta la glucoza cu prelungirea diareei( se face hidratare parenterala).
Producator:Antibiotice Iasi

SMECTA
Diosmectita

Prezentare farmaceutica:pudra in plicuri pentru suspensie orala continand 3g diosmectita dioctaedrica/plic, glucoza monohidrat 0,74g/plic, zaharinat de sodiu 7mg/plic, vanlina 4mg/plic (cutii cu 10 si 30 plicuri).
Actiune terapeutica:smectita prin structura sa laminara si vascozitatea ridicata are o putere mare de acoperire a mucoasei intestinale.Creste rezistenta barierei de mucus prin sporirea calitatii si cantitatii mucusului de la suprafata enterocitelor (mucoptotectie activa).Fixeaza gazele digestive, reduce hipersensibilitatea intestinala, restaureaza integritatea functionala a eritrocitelor, normalizeaza tranzitul intestinal fara a interfera cu peristaltismul si fara modificarea volumului scaunelor.
Indicatii:diareea acuta a copilului ( se poate administra din prima zi de viata). Diareea acuta si cronica la adult, sindromul colonului iritabil(distensie, dureri abdominale, tulburari de tranzit)
Interactiuni medicamentoase:proprietatile adsorbante ale smectei pot perturba absorbtia altor medicamente.Se recomanda administrarea la distanta de Smecta a altor medicamente (medie 2ore)
Mod de administrare:Diareea la adulti:3plicuri/zi; diareea la copil:1plic/zi pentru 0-
1 an, 2 plicuri/zi pentru 1-2 ani, 3plicuri/zi peste 3ani.Sindromul colonului iritabil:3plicuri/zi, timp de 1 saptamana, dupa care 2plicuri/zi pana la sfarsitul primei luni de tratament.Curele se reiau la nevoie.Continutul fiecarui plic se dizolva in ½ pahar cu apa sau orice alt aliment lichid sau semilichid.
Reactii adverse:foarte rar constipatie;tranzitul  normal se va relua dupa reducerea dozei la jumatate.
Contraindicatii:nu are.
Precautii:tratamentul nu inlocuieste rehidratarea , atunci cand aceasta este necesara(per os/i.v.).
Pentru evitarea interferarii cu timpii/concentratile de absorbtie ale altor substante, orice alta medicatie per os se va administra cu cca 1 ora inaintea prizei de Smecta.
Producator:Beaufour Ipsen

SULFAT DE BARIU (pro Röntgen)
Barii sulfas

Prezentare farmaceutica: pulbere de sulfat de bariu medicinal (cutie cu 135g);pasta continand sulfat de bariu medicinal 54% (tub cu 100g).
Actiune terapeutica si Indicatii:sare insolubila de bariu, opaca la razele Röntgen.Pulberea  se foloseste sub forma de suspensie, pentru examenul radiologic al tubului digestiv; pasta este utila pentru explorarea radiologica a esofagului.
Producator: Meduman

AMOXICILINA (pulbere de uz oral)
Amoxicilinum

Compozitie:pulbere suspendabila continand amoxilcilina 1,5 g si excipienti (Carboximetilceluloza, Oranjen Kapsaroma, zaharina sodica, nipagin, citrat de sodiu p.a. acid citricp.a., clorura de sodiu, zahar farmaceutic)ad. 20g.
Actiune farmacoterapeutica:antibiotic bactericid cu spectru cuprinzand germeni grampozitivi (cu exceptia celor producatori de penicilinaza) si gramnegativi (E.coli, Pr. Mirabilis, Salmonella etc.)Dupa administrare orala produsul este rapid absorbit(70- 80%) fara a fi influentat de alimentatie(poate fi administrat inainte , in timpul sau dupa mese) si realizeaza o concentratie maxima plasmatica dupa aproximativ 2 ore.Produsul are o foarte buna penetratie tisulara si in lichidele biologice(secretie bronsica, sinusuri, saliva, LCR, seroase, urechea medie, in lichidul amniotic);nu este metabolizat in organism eliminandu-se sub forma activa prin urina( in 6- 7 ore 70-80% din doza absorbita) si prin bila(5-10%).
Indicatii:infectii cu germeni sensibili la amoxicilina la nivelul tractului respirato(rinofagite, sinuzite, traheite, bronsite etc.), tractului genito- urinar, ale tubului digestiv si cailor biliare; ale tegumentelor precum si in cazuri de endocardita si meningite.
Contraindicatii:alergie la peniciline, infectii cu virus herpetic si in mononucleoza infectioasa (risc de accidente cutanate).
Reactii adverse:manifestari alergice in special la pacienti cu hipersensibilitate la peniciline sau cefalosporine( hipersensibilitate incrucisata)tulburari digestive(greata, varsaturi, diaree), usoara crestere tranzitorie a transaminazei serice, anemie, leucopenie, trombopenie reversibila.
Mod de administrare :se adauga in flacon apa proaspat fiarta si racita pana la semnul de pe eticheta.Se agita  pentru omogenizare( 1- 2 min) si se completeaza din nou cu apa pana la semnul de pe eticheta realizandu-se 60 ml
Suspensie, continand 1, 5 g amoxicilina( 125 mg substanta in 5 ml suspensie), se administreaza : la copii 0-2 ani ½ lingurita – menzura (65mg) la 8 ore ; la copii 2-10 ani 1 lingurita – menzura (125 g) la 8 ore.In caz de insuficienta renala posologia va fi adaptata afectiunii(la un clearance al creatinei mai mic de 10ml, doza va fi micsorata la 6- 15 mg/kg corp/ zi ).

1 Prezentare farmaceutica :flacoane a 100 ml continand 20g pulbere.
Producator:Antibiotice IasiI2b.PULBERI DE UZ EXTERN:(exemple)

SANISORB
Dextranomerum

Prezentare farmaceutica:pulbere sterila, pentru uz local, formata din perle fine(diam. 0,1- 0,3 mm) de dextranomer(cutie cu 5 plicuri a 4 g , flacoane cu 25g).
Actiune terapeutica si indicatii:polimer hidrofil, care aplicat pe plagi zemuinde, ulceratii, mici arsuri, absoarbe secretiile si favorizeaza vindecarea.
Mod de administrare:aplicatie locala, in strat subtire(3 mm), acoperit cu un tampon sau cu o folie subtire de plastic perforata, dupa saturare se spala si se inlocuieste(obisnuit de 2- 3 ori pe zi);cand plaga s-a uscat se trece la alt tratament adecvat.
Reactii adverse:ocazional poate provoca dureri(prin actiune mecanica).
Contraindicatii:nu se aplica pe plagi profunde cu deschidere ingusta, plagi penetrante, plagi uscate; nu se lasa mai mult de o ora(poate forma o crusta greu de spalat).
Producator:I.Petre Pon

FEMIGIN B, pulbere
Combinatii

Compozitie:pulbere continand:laurilsulfat de sodiu 63 mg, simeticon 15 mg, fosfat de sodiu anhidru 500mg, clorura de sodiu 785mg; Excipienti:citrat de sodiu anhidru, mentol, timol.
Actiune terapeutica:grupa farmacoterapeutica:produse ginecologice pentru igiena vaginala.Produsul este destinat igienei vaginale si este alcatuit din 4 componente cu actiune locala.Lauril sulfat de sodiu este un agent anionic, emulgator cu proprietati detergente si umidifiante, slab antiseptic.Simeticonul reduce tensiunea superficiala, uniformizeaza actiunea de umezire si faciliteaza penetrarea solutiei in pliurile mucoasei vaginale si cervix.Fosfatul de sodiu actioneaza alcalinizant, ajutand astfel la reducerea aciditatii secretiei vaginale.Clorura de sodiu asigura o buna toleranta a solutiei la nivelul mucoasei vaginale.Prin dizolvarea in apa a pulberii de Femigin B se formeaza o solutie slab antiseptica, usor alcalina, utila pentru indepartarea exceului de mucus, a detritusurilor si a secretiilor vaginale.
Indicatii:ca adjuvant in tratamentul vaginitelor; pentru igiena obisnuita a vaginului; pentru reducerea hiperaciditatii secretiilor vaginale.
Contraindicatii:hipersensibilitate cunoscuta la oricare  din componentele produsului.
Doze si mod de administrare:continutul a 1- 2 pliculete unidoza se dizolva intr-un litru de apa calda si se utilizeaza pentru spalaturi vaginale.Spalaturile se fac o data pe zi pana la disparitia simptomelor sau conform recomandarii medicului.Femigin B trebuie folosit cel mult de 2 ori pe saptamana atunci cand se utilizeaza pentru igiena obisnuita.
Reactii adverse:poate produce iritatie locala usoara.
Conditii de pastrare:a nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.A se pastra la temperatura camerei, ferit de umezeala in ambalajul original.A nu se lasa la indemana copiilor.
Forma de prezentare:cutii continand 10 pliculete( fiecare a 2,4 g).
Producator:Pharco

BANEOCIN, pulbere
Combinatii

Indicatii:baneocinul este activ in toate infectiile provocate de germeni patogeni
sensibili la neomicina si/ sau la bacitracina.
Baneocin pudra :infectii bacteriene ale pielii de mica extindere de ex. Herpes simplex, herpes zoster/vezicule de varicela, impetigo contagios supurant, ulcere infectate ale gambei, eczeme infectate, dermatite fesiere(la nou nascuti) infectate cu bacterii.Prevenirea infectiilor ombilicale la nou nascuti.Dupa interventii chirurgicale(dermatologice)Baneocin pudra poate fi utilizat ca adjuvant in ingrijirea post-operatorie.
Compozitie :baneocin pudra :1 g contine Bacitracin zinc 250 UI, Sulfat de neomicina 5000 UI(5 mg)
Mod de administrare :se aplica un strat subtire de pudra pe rana, acoperit eventual cu un pansament.
Contraindicatii :hipersensibilitate cunoscuta la bacitracina si/sau la neomicina sau la alte antibiotice aminoglicozidice.Baneocinul nu trebuie aplicat in leziuni severe extinse ale pielii deoarece absorbtia medicamentului poate provoca ototoxicitate pana la pierderea auzului.Daca exista posibilitatea unei absorbtii necontrolate, Baneocinul nu se va administra pacientilor cu tulburari excretorii grave de origine cardiaca sau renala cat si celor cu leziuni vestibulare si/sau cohleare.In caz de timpan perforat nu se aplica Baneocin in conductul auditiv extern.Nu se aplica Baneocin pe mucoasa oculara.
Efecte secundare:In aplicatii externe, pe piele, mucoase si rani, Baneocinul este in general bine tolerat. Rar pot aparea descuamari, uscaciunea pielii, congestia tegumentelor pielii si  prurit.Aplicat in dermatoze cronice si otita medie cronica, Baneocinul favorizeaza sensibilizarea vis-a- vis de un mare numar de substante, printre care si neomicina.Aceasta e poate manifesta prin raspunsul slab la tratament.In anumite situatii pot aparea reactii adverse.Alergiile ce se manifesta sub forma de eczeme de contact sunt extrem de rare.Alergia la neomicina se asociaza in 50% din cazuri cu o cross- alergie cu celelalte antibiotice din clasa aminoglicozidelor.La pacientii cu leziuni extinse ale pielii se vor avea in vedere absorbtia Baneocinului si urmarile ei.
Incompatibilitati:nu sunt cunoscute incompatibilitati la bacitracin si neomicina.
Conditii de pastrare :ferit de lumina sub 25°C ;pastrati pudra in locuri uscate.
Forma de prezentare :Baneocin pudra;cutii pentru pudra de 10g.
Producator:Sandoz

TANTUM ROSA ,  granule pulbere
Benzidaminum

Indicatii:in starile infectioase ale aparatului genital feminin  cu simptome care pot fi uneori suparatoare cum ar fi: arsuri, mancarime, secretii abundente sau dureri.Substanta activa din acest produs – clorhidratul de benzidamina actioneaza ca: antibacterian, reduce inflamatiile si durerile, calmeaza arsurile si pruritul , atenueaza coloratia rosie  intensa a vaginului si vulvei.O asemenea actiune inlatura sentimentul neplacut de disconfort care insoteste diferitele tipuri de infectii vaginale.Medicamentul se absoarbe repede in tesuturile cuprinse de procesul inflamator, reducand manifestarile neplacute.Tantum Rosa nu influenteaza flora fiziologica a vaginului.Datorita eficientei sale a unei tolerabilitati foarte bune precum si a sigurantei in utilizare medicamentul ajuta in fiecare zi femeile de orice varsta din lumea intreaga.
Compozitie:un plic contine clorhidrat de benzidamina 500mg si excipienti.
Indicatii terapeutice :Tantum Rosa se poate folosi in tratamentul diferitelor stari inflamatorii ale aparatului genital feminin; inflamatia vulvei si vaginului; inflamarea cervixului uterului din diferite cauze; dupa chimioterapie sau radioterapie ; igiena personala in perioada lauziei, dar numai pt spalare externa!!
Contraindicatii:sunt interzise spalaturile vaginale timp de 6 saptamani dupa nastere.
Mod de folosire:Tantum Rosa se poate folosi in doua moduri:pentru irigare vaginala sau pentru spalare externa.Irigarea vaginului:  se face cu ajutorul unui irigator de 1- 2 ori pe zi sau conform recomandarilor medicului.Spalarea externa: se spala partile intime  externe de 1- 2 ori pe zi.Un asemenea tip de spalare se poate folosi (dar fara a face irigare vaginala!!) atat in perioda de inceput a lauziei, adica imediat dupa nastere, cat si de catre fetele care nu si-au inceput viata sexuala.
Forma farmaceutica:granule pentru solutie vaginala.
Ambalaj:cutie x 10plicuri dublu stratificate din hartie/PP cu granule pulbere pentru solutie vaginala.
Producator :Angelini Acraf SpA Italia

SEPTOVAG, pulbere de uz extern

Compozitia : pentru 100g produs :
Zinc metenamina.............................99,50g
Ulei volatil de pin...............................0,50g
Actiune farmacoterapeutica:grupa farmacoterapeutica:’’Antiinfectioase si antiseptice ginecologice’’- Cod ATC:G01AX.
Prin dizolvarea produsului in apa se pune in libertate clorura de zinc si aldehida formica cu actiune astringenta si antiseptica, neutralizand alcalinitatea secretiei vaginale fara a irita mucoasa vaginala.
Indicatii terapeutice:produsul este indicat in leucoree si vaginite nespecifice, pentru toaleta intima a femeii.
Doze si mod de administrare:pentru spalaturi vaginale, se dizolva continutul unui plic in 1- 1,5 litrii apa fiarta si racita.
Pastrare:a nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.A se pastra in locuri uscate si racoroase (8- 15°C).
Ambalaj:cutie cu 24 plicuri, fiecare plic continand cate 3 g produs.
Producator:S.C. Meduman Viseu S.A  Romania

 
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica