referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Apendicita Acuta

Categoria: Referat Medicina

Descriere:

TRATAMENT: Diagnosticul de apendicita acut impune interventia chirurgicala de urgenta, fara o pregatire speciala a tubului digestiv. Laxativele si clismele prosperatorii sunt contraindicate, deoarece pot agrava evolutia procesului apendicular...

Varianta Printabila 


1 APENDICITA ACUTA

Sindromul abdominal acut determinat de inflamatia septica sau aseptica a apndicelui. Plecand de la congestie si edem, procesul acut apndicular poate ajunge la gangrena, cu perforatie si peritonita localizata sau difuza.
    Leziunile morfologice macroscopice ale apendicitei acute sunt in raport cu stadiul evolutiv al procesului infectios local si ele se reflecta in general in tabloul clinic al bolnavului.
    1. Apendicita acuta catarala: apendicele este usor marit de volum, edematiat in totalitate sau segmentat, congestiv, iar mezoul sau usor infiltrat.
    2. Apendicita flegmonoasa: apendicele hipertrofic, edematiat, seroasa ingrosata, pe suprafata sa sunt depuneri de fibrina. In cazul prezentei unei perforatii, continutul apendicular se scurge prin ea la cavitatea peritoneala.
    3. Apendicita gangrenoasa: apendicele este cianotic sau de culoare bruna, uneori detasat. Gangrena este consecutiva fie procesului distructiv infectios, fie trombozei arterei apendiculare.
    Apendicita acuta se instaleaza de obicei brutal in plina sanatate aparenta, cu dureri la nivelul fosei iliace drepte, care iradiaza in epigastru si regiunea ombilicala. Durerile se pot generaliza in tot abdomenul, pentru ca in rastimp de cateva ore sa se localizeze predominant in fosa iliaca dreapta. Durerea este insotita de greturi si varsaturi, constipatie, foarte rar diaree. Aceasta triada simptomatica, durere in fosa iliaca dreapta, greturi si constipatie, este caracteristica pentru debutul apendicitei acute.
    Temperatura depaseste rar 380C, leucograma repetata arata cresterea treptata a leucocitozei, care poate ajunge la 10000-12000 cu importanta neutrofilie.
    Studiul radiologic al tubului digestiv in apendicita acuta nu este indicat. Viteza de sedimentare nu este semnificativa.
    Tulburarile urinare nu sunt prezente decat la localizarile juxtavezicale ale apendicelui. In aceste cazuri sunt citate disurii polakiurii si chiar hematurii microscopice.
In raport cu varsta distingem: 1. Apendicita la sugar si la copilul mic, la care fenomenele generale predomina asupra celor locale. La sugar convulsiile sunt frecvente in tabloul clinic. Ele se instaleaza ca urmare a febrei foarte mari sau a starii toxemice. 2. Apendicita la batrani; datorita reactivitatii lor foarte scazute, batranbii fac forme grave anatomo-patologice cu semne subiective si obiective minime. Curba ascendenta a leucocitozei are importanta valoare diagnostica. 3. Apenedicita acuta la femei insarcinate se poate confunda cu sindromul toxemic de disgravidie. Triada simptomatica la exmenul obiectiv, leucocitoza si o anamneza corecta ne ajuta in stabilirea diagnosticului.
Complicatii postoperatorii:
a)    hemoragia secundara prin scaparea unui vas din ligatura. Semnele de hemoragie interna sau exteriorizata impun interventia chirurgicala pentru hemostaza.
b)    Supuratia plagii: semanifesta din a 2-a, a 3-a zi postoperator prin durere, edem, roseta locala, febra, leucocitoza.
c)    Peritonita celei de-a 6-a zi postoperator: poate fi localizata, sau sub forma unei peritoinite difuze.
TRATAMENT: Diagnosticul de apendicita acut impune interventia chirurgicala de urgenta, fara o pregatire speciala a tubului digestiv. Laxativele si clismele prosperatorii sunt contraindicate, deoarece pot agrava evolutia procesului apendicular.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica